Pesadest uitama läinud kajakapojad hoiavad vanalinde pidevas häireseisundis. Ka metsa all on kosta hoiatushüüdeid – pesakastidest on laia ilma lendamas rasvatihaste pojad, vahendab loomaaed oma kodulehel.

Faasanite ekspositsiooni suurimas aedikus näeb koos argusfaasanite ja siidisabadega nüüd ka kuukabarrat ehk naeru-safiirlindu, kelle pikad kõkutav-kõristavad naeruhood tema kodumaal Austraalias inimesi vahel lausa tüütavad. Ka siin on Austraalia linnustiku sümbol ja madude hirm oma territooriumi märgistavaid naerupahvakuid juba kuuldavale lasknud.

Kolmapäeval sündis jaapani makaakide peregruppi neljas pisipoju ja kahe pojaga sai maha noor okasseapaar. Juurde sündisid veel kaks siberi kaljukitse, dagestani tuur ja ida-sinilammas.

Nädala keskel lasti külastajate ette ühte suurde aedikusse kokku kogu muskusveisekari: isa Henrik, emad Linda ja Silvia, Linda maikuine poeg Oskar ning Silvia eelmise aasta võsuke Helena ja tänavune, samuti maikuine järglane Lia. Eriti uudishimulik isaga tutvumisel oli muskusveisepoiss, kes teenis ära ka paar puhisevat rünnakut, kui julges maitsvate pajuokstega maiustavale isale liiga lähedale minna.

Vaata, kuidas muskusveised oma järelkasvu esitlesid:

Valmis saanud uued aiad laste loomaaia heinamaalapikeste ümber võimaldavad alpakadel ja kääbuskitsekarjal nüüd mõnusalt rohtu näsides aega veeta ja kividel turnides osavust harjutada.

Teisipäeval oli kaameliaedikus kuulda murelike kaamelimammade undavat mörisemist – pojad eraldati ülevaatuseks ja parasiiditõrje tegemiseks.

Vaata kaamelite ülevaatust siit:

Neli mullu sündinud ameerika piisoni mullikat kolisid esmaspäeval Klaipeda loomaaeda Leedus.

Jaanipäeval, 24. juunil sai 29-aastaseks šimpans Pino. Saabuval pühapäeval, 26. juunil aga täitub Tallinna loomaaial 33 aastat Veskimetsa veerele kolimises