Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et laupäeval valis Keskerakonna volikogu tulemusega 90 : 78 erakonna presidendikandidaadiks Mailis Repsi, mitte erakonnajuhi Edgar Savisaare. Repsi sõnul hindas Savisaar olukorda valesti ega arvestanud kaotuse võimalusega. Ühtlasi usub Reps, et teised erakonnad võtavad nüüdseks ametlikku Keskerakonna kandidaati hoopis tõsisemalt.

  • Politsei läheb fiaskoga lõppenud vormihankega teisele katsele. Kui aga eelmine vormihange oleks olnud korrektselt korraldatud, oleksid esimesed 2500 välivormi saabunud juba 1. juulil 2016 ehk paari nädala pärast.
  • Üle kolmveerandi koolinoori on sõitnud ülerahvastatud autos, paljudesse rikkumistesse suhtutakse väga muretult.

Postimees kirjutab, et Lux Expressi uued bussid ei sõida enam vuhisedes Tallinnast Tartusse, vaid teevad peatusi kohtades, kus reisijate peale tuleku tõenäosus on pea olematu.

  • Venemaa projekti O'Key juhi Heigo Kera sõnul on sealsed tootjad suutnud sanktsioonide tõttu lettidelt kadunud kaubad hästi asendada.
  • Aasta eest loodud ja seni ajutiselt kaitseväe peastaabi ühes tiivas tegutsenud 41-liikmeline NATO staabielement saab täna oma maja.

Õhtuleht kirjutab seletamatutel põhjustel pea peale maandunud langevarjur Andreist, kes võitleb haiglas elu eest. "Mina ei kavatse surra!" ütles langevarjur Andrei alati abikaasa Ljudmillale. Nüüd istub naine mehe haiglavoodil. Ligi kuu aega tagasi juhtus traagiline õnnetus ja mees peab nüüd võitlema, et ellu jääda.

  • Lapsevanemate hirmuunenägu ärkas ellu – koolides mängitakse taas eluohtlikku kägistamismängu. Ka Eesti lastele ja noortele ei ole võõras eluohtlik kägistamismäng, mis mujal maailmas nõuab tuhatkond inimelu aastas. See on mäng, mida mänguks kutsuda on kohatu, kuna piir lõbu ja surma vahel on imeõhuke ja habras. Esimene katsetus võib jääda viimaseks.

Äripäev kirjutab, et laia ettevõtete haardega Silver Eensaar, kellega seotud firmade võlad ulatuvad miljonitesse eurodesse, nimetab end abimeheks. Likvideerijana kuulsust kogunud ja värskelt Toggli kaubamärgi skandaaliga avalikkuse huviorbiiti tõusnud Silver Eensaare sõnul ei vastuta likvideerija vara kadumise eest ettevõttest.

  • Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler selgitab, mismoodi mõjutaks Brexit pangandust ja euroliidu tulevikku. Vaidlesin äsja töökaaslasega Brexiti üle. „Teema jääb Eesti inimesele kaugeks,“ arvasin julgelt. Kolleeg põrutas vastu: „Igal juhul puudutab see kõiki, moel või teisel!“

Millest kirjutab välismaa meedia:

BBC ajakirjanik vahendas öösel Twitteris, mis toimus Valge Maja ees, kuhu kogunes suur rahvahulk, et ühiselt mälestada Orlando massitulistamise ohvreid. Rahvas laulis, palvetas ja süütas küünlaid.

Emotional scene at a #Orlando vigil at the White House pic.twitter.com/jq9Wrdy8dl— Tony Brown (@tonyprod77) June 13, 2016

Associated Press vahendab, et Orlando tulistaja eksabikaasa kinnitab, et mees oli mentaalselt ebastabiilne. Naine rääkis uudistele, et vahetult pärast abiellumist hakkas mees järjest enam muutuma vägivaldseks ka ilma põhjuseta. Kui olukord muutus kriitiliseks tuli naisele appi tema perekond ja aitas tal lahutada.

VIDEO: Ex-wife of Orlando nightclub gunman says Omar Mateen was "mentally unstable and mentally ill." https://t.co/P8Ak9q7JHP
— The Associated Press (@AP) June 13, 2016

Millist ilma toob alanud nädal:

Kolmapäeval on 17..23°C
Pilvisus tiheneb. Ennelõunal on sajuta ilm, pärastlõunal sajab peamiselt Kagu- ja Ida-Eestis hoovihma. Puhub ida- ja kirdetuul 3-10 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4-11, põhjarannikul lääne- ja edelatuul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 15..19°C.

Homseks lubatakse vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilma. Puhub lääne- ja edelatuul, päeva jooksul pöördub tuul kagusse 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 17..22°C.

Eile enim loetud uudised: