"Minule see uudis väga meeldib, sellepärast et erakonnas, ja ka erakonnast väljaspool, on pikka aega olnud selline suur ootus, mida erakonna esimees teha otsustab ja kuidas kujuneb 11. juuni diskussioon erakonnas (siis koguneb Keskerakonna volikogu valima oma presidendikandidaati – toim) ja ma usun, et tema selline kindel tänane otsus on igati tervitatav," sõnas Savisaare vastaskandidaat Mailis Reps.

Savisaare suhtes on küll algatatud kriminaaluurimine, kuid ses osas on Reps ühel meelel Siret Kotkaga, ehk et uurimine iseenesest ei tohiks kandideerimisel takistuseks olla. "Põhiseadust lugedes on ju ainult kaks takistust: inimene peab olema sünnilt kodanik, seda Edgar Savisaar on, ja inimene peab olema enam kui 40 aastat vana, seda Edgar Savisaar on. Muid takistusi põhiseadusest otseselt välja lugeda pole võimalik ja hetkel tal ka muud takistust ei ole," lausus Reps. "Nii et kõik ülejäänud asjad – nagu kahtlustused – on see, et kuidas erakonna liikmed 11. juunil leiavad, kas see on probleem või ei ole."

Reps ei osanud hinnata, kui tõenäoline on see, et Marina Riisalu ja Peeter Ernits Edgar Savisaare kasuks oma kandidatuurist loobuvad, küll aga nentis ta, et ilmselt nelja kandidaati volikogus sedelitele tõepoolest ei märgita ehk keegi langeb ära. "Mina olen täitsa selgelt võtnud seisukoha, et ma tegelen oma kandidatuuriga ja seetõttu ma sõidan mööda piirkondi," selgitas Reps, et ta pole rahvaga kohtumiste tõttu konkurentidega nende plaanidest rääkida jõudnud.

Iseenda ega Savisaare šansse ei mallanud Reps hinnata, öeldes, et paljud inimesed ei ole oma otsust veel langetanud või ei taha seda enne salajast hääletamist avalikult välja öelda.

Reps ja tema toetajad Savisaare üritusel ei olnud

Küll aga näeb Reps erakonnas erinevaid seisukohti.

"On palju neid, kes endiselt räägivad Keskerakonna esimehest sellises tagasivaatavas võtmes, mida me oleme ka näinud, ja eks tema kõne oli ka ajendatud sellistest suurtest ajaloolistest panustest, millega me keegi ei suuda konkureerida. Võib-olla õige võrdlus on siin ainult Siim Kallas. On terve rida erakonnaliikmeid, kes ütlevad, et presidendivalimistel on oluline see, et Keskerakond suudab kaasa rääkida, isolatsioonist välja tulla ja suudab olla ka debattides vähemalt konkurentsivõimeline ja vaadata pikka perspektiivi ja tulevikku. Nii et eks sellised vaidlused ja mõnusad debatid meil saavad olema enne 11. juunit ja 11. juunil volikogus – siis teeb erakond oma lõpliku otsuse."

Reps sõnas, et kui tema laupäeval võidab ja erakonna ametlikuks presidendikandidaadiks saab, siis on ta erakonnakaaslastele väga tänulik, kuid ta ei arva, et see peaks tähendama seda, et Edgar Savisaar peaks Keskerakonna esimehe kohalt tagasi astuma. "Need on täiesti erinevad valimised," kinnitas Reps ja märkis, et mis puudutab erakonna esimeest, siis seda otsustab erakonna kongress.

Savisaare tänasel üritusel Reps ja tema toetajad kohal ei olnud. Reps selgitas, et nad olid Tartus. "Me kahjuks ei teadnud Edgar Savisaare ürituse plaane, nii et olime oma ürituse kaks kuud tagasi paika pannud ja olime oma seltskonnaga Tartus," sõnas Reps, kes kohtus Tartus rahvaga.