Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik ütles Delfile, et eile sealkandis allveelaevu ei liikunud. PPA andmetel olevat sealsamas läheduses kaitseväe õppuste raames liikunud Eesti miinijahtija Admiral Cowen ning toetuslaev Tasuja.

Eesti mereväe laevastiku operatsioonistaabi ülem kaptenmajor Rain Terras ütles Delfile, et saadetud pildi kvaliteedi põhjal on raske öelda, milliste laevadega on konkreetselt tegu, kuid suure tõenäosusega on pildil kahe kaubalaeva vahel kujutatud just kaht Eesti mereväe laeva.

"Erinevate riikide sõjalaevad sõidavad mööda selleks ettenähtud laevateid pidi. Nii teevad seda ka Vene Föderatsiooni laevad (sh allveelaevad veepinnal). Politsei- ja piirivalveamet ning merevägi jälgivad laevade liikumist merel. Eile viibisid merel Eesti mereväe laevastiku miinijahtija Admiral Cowan ning tuukri- ja toetuslaev Tasuja. Meile teada olevatel andmetel liikusid eile põhjapool ka NATO ning Vene föderatsiooni sõjalaevad," lisas Terras.

Eesti läheduses nähti viimati avalikult allveelaeva 1. mail kruiisilaeva Romantika pardalt. Siis ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Delfile, et allveelaev koos saatelaevaga tol hetkel Eesti vetes tõepoolest liikus.

„Arvatavasti oli tegu Vene allveelaevaga. See on neil regulaarne Kaliningradi vahet tehtav sõit, mis käib läbi läbi meie majandusvööndi,“ selgitas Uldrich ja lisas, et ka sõit sai merevalveregistrisse kantud.