Delfi lugeja saadetud fotodelt on näha, kuidas peomeeleolus Mardaleišvili, pilotka peas ja Georgi lindi värvidega lipp käes, tähistab koos teiste idavirulastega Suure Isamaasõja lõpu aastapäeva.

Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) teatas täna Eesti elaniku Arsen Mardaleišvili kinnipidamisest Peterburis. Väidetavalt kogus ta Eesti kaitsepolitsei ülesandel sõjalise iseloomuga salajasi andmeid Venemaa relvajõudude kohta.

Vene eriteenistuste teatel „kogus Mardaleišvili Eesti siseministeeriumi kaitsepolitseiameti ülesandel eesmärgipäraselt sõjalise iseloomuga salajasi andmeid Venemaa relvajõudude kohta“.

FSB teatas, et sõjalise iseloomuga andmeleke välismaale „oleks võinud tekitada kahju riigi kaitsevõimele“.

Alustatud on kriminaaljuurdlust.

Eesti välisministeerium teatas, et Vene Föderatsioon on neid antud isiku kinnipidamisest teavitanud ja ministeerium on vajadusel valmis osutama konsulaarabi.

Eesti kaitsepolitsei ütles Delfile kommentaariks vaid, et kapo on juhtumist teadlik.

Internetis mainitakse Fontanka teatel Mardaleišvili osalemist pronkssõduri kaitsmisega tegelnud organisatsioonis Notšnoi Dozor (Öine Vahtkond), kus ta oli Kohtla-Järve piirkonna juht.

2009. aastal esines käsitsivõitluse Russki Stil (Vene Stiil) õpetaja ja Notšnoi Dozori Kohtla-Järve osakonna juht Mardaleišvili ettepanekuga luua Eesti vene elanikkonnale sportlik-patriootiline klubi, on Fontanka teatel kirjas veebilehel Russkije v Talline.