Artikkel pealkirjaga "George Soros – Euroopa vaenlane" on tõlgitud veebiväljaandest www.righton.net, mis nimetab end Euroopa Tõeliste Parempoolsete väljaandeks (Right On is an online resource for the rising True Right of Europe). Üks selle portaali kaasautoreid on Venemaa paremäärmuslastest imperialistide üks ideolooge, Aleksandr Dugin.

EKRE portaalis ilmunud artiklis kritiseeriti kõigepealt Sorose tegevust finantsistina, tema heategevuslike fondide tegevust demokraatia edendamisel ja Sorose toetust põgenike vastuvõtmisele Euroopas.

EKRE portaal kirjutas seejärel: "Mida kaugemale itta, seda kurjemaks lähevad Sorose kavatsused. Ukrainas panustasid tema asutused märkimisväärselt nii 2004. kui ka 2014. aasta revolutsioonidesse ja seeläbi poliitilisse ebastabiilsusse, mis (olenemata sellest, kuidas suhtuda Venemaasse või Ukraina poliitikasse) on viinud Ukraina läbikukkumise piirile. Viimatisele ülestõusule järgnenud sõda võib viia Ukraina lõpliku lõhenemiseni."

2004. ja 2014. aasta euroopameelseid ja venevastaseid revolutsioone on kirjeldatud negatiivsetena. Sõja juures pole sõnagi sellest, et selle toetamisel mängis põhirolli Venemaa.

ERKE portaal: "Lekkinud e-mailid näitavad, et Soros on Ukraina uuele valitsusele jaganud otseseid korraldusi".

ERKE portaal linkis ühte uudist ühes portaalis, kus kirjutatakse, et häkkerite ühendus CyberBerkut olevat saanud Sorose kurjadest plaanidest teada tema meile häkkides. CyberBerkuti nimi tuleb Ukraina kurikuulsast eriüksusest Berkut, mida kahtlustatakse selles, et just selle võitlejad tulistasid veebruaris 2014 Kiievis surnuks sadakond meelavaldajat, et päästa venemeelset president Viktor Janukovitši. CyberBerkut on Ukraina vastases infosõjas selgelt venemeelne, et mitte öelda Vene eriteenistuste kontrolli all olev projekt.

EKRE portaal: "Ka mujal Euroopa kesk- ja idaosas näeme me Sorost ja Avatud Ühiskonna Instituuti provotseerimas rahutusi ja õhutamas sõdu. Nad võtsid avalikult osa Rooside revolutsioonist 2003. aastal Gruusias nagu ka "Buldooserirevolutsioonist" 2000. aastal Serbias."

2003. aastal Gruusias sai Rooside revolutsioonis võimule Mihheil Saakašvili, kelle kehvad suhted Venemaaga on laialt teada. 2000. aasta Serbia revolutsioon kukutas võimult Slobodan Milosevici, kes suri hiljem Hollandis, oodates kohut oma rolli eest Balkani sõdade vallandamisel ja pidamisel. Milosevic oli Venemaa liitlane.

EKRE portaal: "Wikileaksi sõnul on hiljutine Panama paberite leke omandatud Organiseeritud Kuritegevuse ja Korruptsiooni Paljastamise Projekti (OCCRP) kaudu, mida rahastab USA Rahvusvahelise Arengu Agentuur (USAID) ning George Soros. Valveorganisatsioon ütles, et seda rünnakut on toetanud ühiselt USA valitsus ja Soros "seades sihtmärgiks Venemaa ja endise Nõukogude Liidu". Rahvusvahelise Uurivate Ajakirjanike Konsortsiumi (ICIJ) juht Gerard Ryle ütles Venemaa uudisteagentuurile TASS, et Putin ei olnud lekke sihtmärk: "See ei olnud lugu Venemaast, vaid offshore-maailmast". Kontrastina tema sõnadele otsustas suur osa peavoolumeediast loo illustreerimiseks kasutada fotosid Venemaa presidendist, kuigi Vladimir Putinit ega tema perekonda ei mainita paberites otseselt."

See lõik Panama paberite diskussioonist kattub üsna hästi Venemaa propaganda levitatava seisukohaga, mille järgi Panama paberite materjalide avalikustamine oli venevastane vandenõu. See väide jätab tähelepanuta selle, et Panama paberite avalikustamine andis valusa hoobi ka Ukraina president Petro Porošenkole ja Briti peaminister David Cameronile, keda kumbagi ei saa pidada venemeelseks.