Reps tutvustas ka oma seisukohti ja vastas aukohtu küsimustele. Mis edasi saab, ei osanud ta öelda.

Täna sai lahenduse ka Aadu Musta müsteerium. Nimelt selgus eile, et aukohus arutab ka mitut Musta vastu esitatud kaebust. Must ise aga ei teadnud sellest midagi, sest teda tänaseks aukohtusse ei kutsutud. Igaks juhuks läks ta siiski sinna kohale, kartes, et hajameelne professor on äkki kutse ära kaotanud.

Must rääkis, et aukohtus loeti talle ette kaks kirja. Tema mittekutsumise põhjuseks oli, et aukohtu esimees Kalle Klandorfi sõnul polnud esialgsel hinnangul kaebused piisavalt tõsised menetlusse võtmiseks, vaid taolised asjad tuleks inimestel omavahel ära lahendada.

Musta kohta esitatud kaebuste põhjuseks olid tema ütlused meedias ja väidetav vägivaldne käitumine erakonnakaaslastega. Must ei öelnud, kes kaebuse taga oli, aga ta näitas kaameratele, et tema ja teda vägivallatsemises süüdistanud isiku vaheline distants oli kaebuse esitamise hetkel umbes poolteist meetrit.

"Ilmselgelt on tegemist vääritimõistmisega. See oli emotsionaalne tundepuhang, milles keegi pidi süüdi olema," ütles Must. Asjal dramaatilist sisu ei olnud, kinnitas Must.

Reps lisas, et taolised uurimiskomisjonid ja muu tekivad Keskerakonnas enamasti siis, kui emotsioonid on erakonnas laes.