Täna arutas Mailis Repsiga seonduvat erakonna juhatuse poolt moodustatud komisjon koosseisus Priit Toobal, Enn Eesmaa, Siret Kotka, Kalle Klandorf ja Keskerakonna Järvamaa piirkonna kuraator Urmo Saareoja.

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk ütles, et töörühm otsustas saata juhtumi Keskerakonna aukohtule arutamiseks.

Keskerakonna aukohtusse valitakse 14 liiget Keskerakonna volikogu
istungil kõigi piirkondade poolt esitatud kandidaatide hulgast. Aukohtu esimees on Kalle Klandorf. Aukohtu ülejäänud liikmete isikud pole avalikud, et vältida nende mõjutamist.

Pukk lisas, et lõpliku otsuse väljaselgitamine - süüdimõistva otsuse puhul olgu selleks noomitus või erakonnast väljaviskamine - võib võtta aega kuni paar nädalat.

11. märtsil heitis Keskerakonna peasekretär ja Mailis Repsiga seotud arutava töörühma liige Priit Toobal Repsile ette võltsimist ja rääkis ta väljaviskamisest erakonnast.

"Selle loo juures on probleem see, et kui me nende 18 inimese sooviavaldused kätte saime, siis vaadates ka inimeste sünniaegasid ja nende tuntust erakonna sees, võtsin nendega ühendust. Seda enam, et need sooviavaldused ei laekunud mitte nende endi inimeste e-posti aadressilt või allkirjastatult posti teel, vaid tulid Mailis Repsil arvutist korraga," sõnas Toobal Tallinna Televisioonile.

Toobal nimetas sellist tegevust konkreetselt võltsimiseks. "Ma ootan väga, mida arvab selle kohta aukohus ja seejärel saab juhatus juba otsustada, kas seesugusel inimesel on koht Keskerakonnas või mitte," sõnab Toobal.

Keskerakonna töögrupi liige Urmo Saareoja leidis samuti, et tegemist on äärmiselt kahetususväärse juhtumiga ning lisas, et midagi peab tegema. Ka tema räägib seda enne, kui töögrupp, mis peaks asjaoludega tutvuma, on üldse esimest korda kokku saanud.

Reps ise on eitanud igasugust manipuleerimist, aga ei soovinud teemat lähemalt kommenteerida, sest töögrupp alles tegutseb.