„Me teeme oma osa, et kogu see asi töötaks,“ ütles Assad Saksa telejaamale ARD, viidetes kolm päeva vanale relvarahule, milles leppisid kokku Venemaa ja USA, vahendab AFP.

„Me oleme hoidunud kättemaksust, et anda kokkuleppele võimalus püsima jääda. See on see, mida me saame teha, aga lõpuks on kõigel piir. See sõltub teisest poolest,“ lisas Assad.

Nimetades relvarahu „lootusekiireks“ pakkus Assad opositsiooni võitlejatele amnestiat, kui nad nõustuvad relvad loovutama.

„Lihtsalt … andke ära oma relvastus, kas te tahate ühineda poliitilise protsessiga või ei ole poliitilisest protsessist huvitatud, teil ei ole mingit poliitilist kava, see ei loe,“ ütles Assad. „Minu jaoks on kõige tähtsam asi õiguslikult ja põhiseaduslikult … et teil ei ole kodanikuna lubatud hoida käes kuulipildujaid ning teha kahju inimestele või varale. See on ainus asi, mida me palume. Me ei palu midagi. Nagu ma ütlesin, me anname neile täieliku amnestia.“

Kirjeldades olukorda oma riigis humanitaarkatastroofina eitas Assad, et tema väed on mässuliste käes olevad linnad toidust ja meditsiinitarvetest ära lõiganud.

„Kuidas saame me takistada neid toitu saamast, kui me ei suuda takistada neid relvastust saamast?“ küsis Assad.