"Palju on räägitud korstnapühkimisest, helkuritest, suitsuanduritest, aga ma pole tõesti märganud, et ohtlikutest gaasiboileritest oleks olnud teavituskampaaniaid. Lapsena mäletan vaid üht selleteemalist televisioonireklaami. Hiljem pole aga ühtegi sarnast teavitust meie kanalite peal näinud. Tundub, et teema tuleks laiemalt ette võtta ja meedias suuremat teavitustööd teha," kirjutab üks murelik lugeja.

"Inimesed asendavad veneaegsed aknad, mis värsket õhku korterisse sisse lasid, pakettakendega. Selle asemel, et tuulutus tagada, jätavad inimesed aknad aga sooja hoidmiseks kinni. Tulemuseks on seenetavad korterid, mis põhjustavad allergiaid, astmat ja muid tervisehäireid. Tagatipuks sisenevad majade ventilatsioonisahtidest korterisse kasutatud õhu vood, mis levitavad ei tea mida. Põhjenduseks on see, et vannitoast ja WC-st on väljatõmme tugevam kui köögis. Ka hiljutised õnnetused vannitoas asunud gaasiboilerite tõttu olid ilmselt tingitud piisava õhu pealetuleku takistustes. Ja kui automaat õhutõmbe välja lülitab, siis selles mõne kuupmeetrises ruumis on hapnik põletatud ja ruum vingugaasiga täidetud," seletab teine lugeja.

"Tahetakse rõdud ja aknad suitsetajatele keelata, aga kui palju on tegelikult kasutuses 40 aastat vanad gaasipliidid ja gaasiboilereid? Mitte keegi neid ei kontrolli ja ükski sellise boileriga elav vanur ei tule ju ise selle pealegi. See teema tuleks juba ühistute tasandil kontrollitavaks teha. Kindlasti oleks selleks tarvis ka mingi seadus vastu võtta. Kas ootame, kui majad õhku hakkavad lendama?" küsib kolmas.

"Mina mäletan oma 5-6 aastat tagasi Tallinna ostetud korteris gaasikontrolli visiiti: väike tasane härra külastas korterit ja ütles, et tuleb viimast korda, edasi on igaühe enda asi, kuidas gaasiboiler hooldatud-kontrollitud saab. Siit jääb mulje, et kontroll lõpetati juba kümme aastat tagasi. Selle loo juurde võinuks kirja panna ka selle, kust ja kuidas seda kontrolli saab kutsuda. Eelmisel talvel tahtsin seda teha, sest vanast ajast on mul gaasi suhtes väike pelgus. Mõtlesin, et oleks hea lasta üle vaadata. Nägin hulga vaeva, et saada jälile, kust üldse saaks oma korterisse selle kontrolli kutsuda. Telefoninumbri leidsin vaevaliselt ja kui proovisin helistada, siis kas ei vastanud keegi või oli see kinni. Nii mitu päeva järjest. Sõitsin pikemaks ajaks ära ja sinna see jäi," räägib neljas lugeja oma kogemustest.