Hollande’i valitsusremondi eesmärk on suurendada populaarsust valijate hulgas enne 2017. aasta presidendivalimisi, kus ta kandideerib teiseks ametiajaks, vahendab The Local.

Fabius, kelle lahkumisest on juba pikka aega kuuldusi levitatud, vastas „jah“, kui ajakirjanikud küsisid, kas ta võtab kolmapäeval osa oma viimasest valitsuse istungist.

69-aastane Fabius lahkub valitsusest, et asuda konstitutsioonikohtu etteotsa.

Arvatakse, et välisministri koha võtab üle senine keskkonnaminister ning Hollande’i endine elukaaslane ja tema nelja lapse ema Ségolène Royal.

Royali lahkumine keskkonnaministri kohalt võimaldaks Hollande’il tuua valitsusse tagasi rohelised, mis ehk aitaks tal suurendada oma populaarsust roheliste valijate hulgas.

Royali välisministriks panemine taastaks ka sugude tasakaalu valitsuses, mis sai rikutud, kui eelmisel nädalal astus tagasi justiitsminister Christiane Taubira, kes oli vastu valitsuse sammudele kodakondsuse äravõtmiseks terrorikuritegudes süüdi mõistetud topeltkodakondsusega isikutelt.

Veel pakutakse uueks välisministriks endist peaministrit Jean-Marc Ayrault’d ja võib-olla üllatuslikult 38-aastast väliskaubandusministrit Matthias Feklit.

Fabiusile jääb Prantsusmaa seni noorima peaministri au. 1984. aastal sellele ametikohale asudes oli ta 37-aastane.