„Pean Eesti jaoks väga vajalikuks poliitikat, mis ei vastanda siinseid erinevaid rahvusi, vaid püüab neid ühendada. Keskerakonna kodurahule põhinev maailmavaade on julgeolekugarant, mida paljud inimesed ka omavahelistes vestlustes tunnistavad,“ ütles Rahuvarm.

Rahuvarm lisas, et Keskerakonna jaoks on alati olnud prioriteediks ka majanduse ning väljarände küsimused. „Sellega on tihedalt seotud järjest süvenev ääremaastumine, kus maakonnad tühjenevad ning liitmisel põhinev haldusreform sisulisi lahendusi ei paku. Usun, et Keskerakond võiks neil teemadel olla veelgi aktiivsem ja tõhusam ning loodan sellesse töösse oma panuse anda.“

„Pean õigeks liituda Keskerakonnaga just pärast erakonna kongressi, mil juhtkond on valitud ja sihid järgmiseks kaheks aastaks seatud. Tunnustan Keskerakonna kongressi otsuseid ning leian, et erakond peab edasi minema tugeva ja ühtsena,“ ütles Andres Rahuvarm.

Eelmine Haapsalu volikogu esimees, praegune Riigikogu liige Jaanus Karilaid tunnustab kõrgelt Andreas Rahuvarmi julgust ja sõnapidamist. „Mind seob Andreas Rahuvarmiga üle kümne aastane koostöö ning temaga võib igal juhul „luurele minna“. Keskerakond saab endale väärika uue liikme, kellest on kahtlemata erakonnale palju abi.“

Andreas Rahuvarm valiti Haapsalu Linnavolikogu esimeheks 29. mail 2015. aastal pärast Jaanus Karilaidi Riigikogusse siirdumist.