Tema eest kannavad nüüd mõnda aega hoolt meedikud, kuna õhukestes riietes külmakraadide kätte jäänud mehel olid tugevad alajahtumise tunnused, teatas PPA.

Põlva politseijuht Helmer Hallik tänab südamest appi tulnud kohalikke elanikke. „Südantsoojendav oli näha, kuidas külarahvas kiirelt appi tõttas: oma perede juurest, aasta viimasel pidulikul päeval, kõik teised toimetused edasi lükates,“ kirjeldas ta.

Samuti pakkusid otsingutel oma tuge inimjõu ja tehnika näol ESTSAR vabatahtlikud. „Oleme positiivses ootuses, et saame nende vabatahtlikega head koostööd inimeste otsingutel jätkata ka uuel aastal,“ avaldas Hallik.

Ta lisas, et märkamine ja hoolitsev suhtumine oma kogukonna liikmetesse on üks turvalisuse alustalasid. „Võimalik, et me ei oleks saanud Olafit aidata, kui poleks olnud tähelepanelikku inimest, kes tundis muret üksinda elava naabrimehe käekäigu vastu ning sellest politseile teatas. Tugev kogukond just selliselt, üksteise eest, kokku hoiabki,“ ütles Hallik.

Täna hommikul laekus politseile teade, et oma kodus Tooste külas ei ole 83-aastast Olafit, keda viimati nähti eile päeval. Kahtlustäratavaks peeti, et kui mees ka läinuks kodust ajutiselt ära, ei oleks ta elamu uksi lukustamata jätnud.

Politsei kontrollis üle mehe majapidamise ning selgus, et ta ei ole telefoni kaasa võtnud, see oli kodus. Ka vaadati üle majaümbrus, mida palistab enamuses lageala, kuid meest ega tema liikumissuunale viitavaid jälgi ei ole seni lumekirmetiselt tuvastatud. Lisaks küsitles politsei kohalikke elanikke ning Olafi tuttavaid, kellega mees on tavapäraselt aega veetnud, kuid keegi neist ei ole pärast eilset Olafit näinud ega tea, kuhu ta minna võis. Ühtlasi kontrolliti meditsiiniasutuste nimekirju, kuid mees haiglas ei viibi.