Peaminister oletas, et Edgar Savisaar saab presidendikandidaadiks Indrek Tarandi asemel, kes oli üks vestluspartneri, rahvusringhäälingu poliitikasaadete toimetuse juhataja Andres Kuuse nimetatud võimalikest kandidaatidest.

Toomas Hendrik Ilvese kohta ütles Rõivas aga, et tema oli Eestile väga hea president. Eriti tänuväärseks pidas Rõivas presidenti kaasatust välis- ja julgeolekuküsimustesse just 2015. aastal.

Rõivas kinnitas taas, et hirmutamine massiimmigratsiooniga pole paika pidanud, seda ei tule, kuid võime siiski aidata sellega hädas olevaid teisi Euroopa riike.

Rõivas viitas, et Eestisse ei saagi need Euroopat tabanud suured rändevood jõuda. "Kõik need, kes hirmutasid, et Eestit tabavad massiimmigratsiooni laine, saavad nüüd ise näha, et pole nähtud."

Riigi optimeerimise ja sellega seotud pahameelenoolte kohta ütles Rõivas, et riiki ei saa juhtida emotsionaalselt. "Eksivad need, kes naeruvääristavad statistikat ja fakte. Riigijuhtimine on alati parem, kui seda ei tehta emotsioonide põhjal, vaid faktide põhjal. Selles mõttes pole Excelil häda midagi," Rõivase sõnul on riigiaparaat muutumas vähenevale ja vananevale kodanikkonnale koormaks.

Peaministri jutu kohta tekkivad mõtted saate kirjutada kommentaariumi.