Täna hommikul kella poole kaheksa paiku seisis Tartus Tähe tänaval ühe maja kõrval töötava mootoriga lukustamata ustega Citroen Berlingo. Masin oli õuele jäetud soojendamiseks. Sellest sõidukist möödus 24-aastane alkoholi tarvitanud mees, kes märkas järelevalveta masinat, istus autosse ning püüdis sellega minema sõita. Ta võttis sõidukilt käsipiduri maha, tagurdas tänavale välja, kuid seal suretas automootori välja. Samal ajal nägi õues toimuvat autoomanik, kes jooksis välja ja pidas roolis olija kinni. Politsei viis mehe esialgu kainenema.

Tartu ennetus- ja menetlustalituse juht Ervin Teesalu ütles, et töötava mootoriga ja lahtiste ustega sõidukit ei tohi järelevalveta jätta. „Töötava mootoriga ja lahtiste ustega sõiduki omapead jätmine meelitab ligi autovargad, vandaalitsejad ja nagu näha, siis ka vindised tegelased, kes võimalust kasutamata ei jäta,“ toonitas ta.

Politsei soovitab pöörata suuremat tähelepanu oma sõiduki turvalisusele, et ennetada selle ärandamist:
• Sõiduki juurest lahkudes veenduge, et uksed said lukustatud
• Parkige sõiduk võimalusel valvataval territooriumil, aiaga piiratud alal või garaažis
• Hoidke sõidukivõtmeid selliselt, et need ei satuks võõrastesse kätesse
• Olge tähelepanelik lähiümbruses toimuva osas ning kahtlasi isikuid või sõidukite kallal askeldamist nähes andke sellest politseile viivitamata teada