Simsoni sõnul on Keskerakonnal potentsiaali olla Eesti esipartei, kuid seda vaid juhul, kui erakonna tegemistesse kaasatakse kõik erakonnasisesed jõud.

„Keskerakonna järsk toetuse langus on valijate selge hinnang kongressijärgsele käitumisele, mis on väljendunud ühe osapoole tõrjumises ning pea poolte erakonnakaaslaste arvamuse tühiseks pidamises. Valimiste eel olid Eesti inimeste ootused kõrged ning usuti, et Keskerakond võiks olla alternatiiv tänasele valitsuspoliitikale. Tänane reiting väljendab nende toetajate selget pettumust erakonna poliitikas ja käitumises, mis on olnud selgelt uusi ideid tõrjuv ja valitsusvastutuse võtmisest hoiduv,“ sõnas Simson.

Simsoni hinnangul näitas möödunud kuu ülikõrge toetus erakonna potentsiaali ja seda ennekõike eestlaste seas.

„Nädal enne erakonna kongressi avaldatud reitingutes oli Keskerakonna toetus eestlaste seas sama suur kui Reformierakonnal. Tänaseks on see toetus teinud läbi suure languse. Oktoobrikuu reiting näitas ilmekalt, milline on Keskerakonna potentsiaal. Paraku pärsib seda potentsiaali stiil, kus erakonna väljaannetes suurt osa erakonnakaaslasi solvatakse ja hoidutakse Tallinna väliste piirkondade korralikust kaasamisest. Keskerakonnal on vaja tänases valitsuses pettunud valijate usalduse võitmiseks kõvasti tööd teha ning alustada tuleks oma enda erakonnas selle nimel tööd tegevate liikmete aktsepteerimisest uue juhtkonna poolt,“ lõpetas Simson.