Üheks põhjuseks, miks eestlased on tema sõnul migrantide vastuvõtmise suhtes skeptilised, on see, et neile ei meeldi mõte väljastpoolt pealesunnitud lahendusest. Samuti ei taju paljud eestlased, mis Süürias ikkagi toimub.

Turay märkis, et migrandid ei taha jääda Ungarisse, vaid liikuda edasi Saksamaale. "Miks tuleks migrante sundida Eestisse tulema, kui nad ei taha siia tulla. Kui nad tuleksid, leiaksid nad, et see koht pole nende jaoks," ütles Turay.

Migrantidelt ei küsi keegi, kuhu nad minna tahavad. Asi oleks teistsugune, kui oleks mingi hulk migrante, kes tahaksid tegelikult Eestisse tulla, aga asi pole nii.

"Neile öeldakse: te peate minema sellesse riiki. See on migrantide suhtes ebaaus. Neile ei anta valikut. See on nagu ütlemine, et nad peavad Siberisse minema. Nende vaatenurgast ongi see nagu Siberisse minek," rääkis Turay.

Ta vaidles vastu ka küsimusele, kas Ida-Euroopa on rassistlikum kui Lääne-Euroopa. Ta ütles, et ta oli olnud kuus aastat Eesti elanik, kui ta valiti Tallinna linnavolikogusse ja temast sai Euroopa Parlamendi valimistel üks sotside 12st kandidaadist.

Turay sõnul toetavad paljud eestlased migrantide Eestisse saabumist. Vastaseid häirib aga migrantide pealesundimine.

Jaga
Kommentaarid