2014. aasta seisuga sai 61 000 soomlast – 4% kõigist riigi pensionäridest – pensionit välismaal elades. Neist pea 1200 elas Eestis, mida oli 200 inimese võrra rohkem kui aasta varem.

Madalam elatustase on üks põhjustest, miks Pirjo Ropponen ja Pepe Luhtala otsustasid Tallinnasse kolida. „Me leidsime, et meil on võimalik soetada mereäärne korter Tallinna kesklinnas palju odavamalt kui Helsingis,“ ütles Ropponen Hufvudstadsbladetile.

Ajaleht intervjueeris veel üht Soome pensionäri, Helena Paavonsalo, kes kolis Eestisse neli aastat tagasi. Tema ütles, et madalam elatustase ja mugavam elustiil olid põhjusteks, miks ta kolis Eestisse, mis on tema sõnul „vabam“ riik kui Soome.

„Soomes, tundub mulle, oleks kõik nagu keelatud, ja kõik, mis ka ei ole keelatud, on kinni. Siin aga võin ma soovi korral poodi minna ka hilisõhtul,“ jutustas Paavonsalo Hufvudstadsbladetile.

Kuigi üha enam soomlasi kolib vanaduspõlve veetma Eestisse, elab enim Soome pensionäre – umbes 43 400 neist – Rootsis. Ka on soomlaste seas populaarsed Saksamaa, Hispaania ja Austraalia.