Fox Newsi uudisteankur Megyn Kelly küsis Trumpilt tema varasemate avalduste kohta naiste aadressil, vahendab CNN.

„Te nimetate naisi, kes teile ei meeldi, paksudeks sigadeks, koerteks, kaltsakateks ja vastikuteks loomadeks,“ märkis Kelly.

„Ainult Rosie O'Donnellit,“ vastas Trump kiiresti, viidates tuntud koomikule ja telenäole.

Debatis oli palju juttu immigratsioonist, mille kohta väitis Trump, et just tema on selle teema riigis tähelepanu keskpunkti toonud.

„Kui poleks mind, sa isegi ei räägiks illegaalsest immigratsioonist, Chris,“ ütles Trump Fox Newsi saatejuhile Chris Wallace'ile. „See polnud teema, mis oli igaühel meeles, kuni ma selle tõstatasin kandideerimisest teatades.“

Trumpi varane domineerimine arvamusküsitluste liidrina on tema enda partei liikmeid nii ehmatanud kui ka vihastanud. Vabariiklaste juhid ei tea kohati, mida arvata sellest, et selline otsekohese kõnepruugiga poliitik, kellel pole mingeid kohustusi partei ees, võib ootamatult saada vabariiklaste lipukandjaks.

Kulus 11 minutit, enne kui teised kandidaadid Trumpi ründama asusid.

Vähem tuntud kandidaadid, endine Texase kuberner Rick Perry ja Carly Fiorina ründasid Trumpi poliitiliste vaadete puudumist ning sõbralikke suhteid Hillary ja Bill Clintoniga.

„Ma rääkisin Donald Trumpist sellest seisukohast, et ta on inimene, kes kasutab oma kuulsust, mitte oma konservatiivsust,“ ütles Perry, kes on asetanud end kampaanias Trumpi suurimaks vastaseks. „Kuidas saad sa pürgida vabariiklaste kandidaadiks ja olla riikliku tervishoiu poolt?“

Trump leidis aga oma võimalusi rivaale pilgata.

Lisaks Trumpi vastu ühisrinde moodustamisele rünnati tihti demokraatide presidendikandidaadiks pürgijate seas liidrikohal asuvat Hillary Clintonit. Teda nimetati „salatsevaks“ ja „ebausaldusväärseks“. Clintonit kritiseeriti erinevatel teemadel, alates välispoliitikast kuni eraviisilise e-postiserverini riigidepartemangus.