Välisminister Marina Kaljurand ja Soome välisminister Timo Soini rääkisid kahepoolsetest lähedastest suhetest ning olulistest Euroopa välispoliitilistest ja julgeoleku küsimustest, teatas välisministeerium. 

„Meil on Soomega pikaajaline ja hästi toimiv koostöö väga paljudes valdkondades. Kindlasti jätkub nii see ka edaspidi,“ lisas Kaljurand. Välisministrid vahetasid vastastikku küllakutseid.

Kaljurand avaldas Läti välisministri Edgars Rinkēvičsiga kõneldes heameelt Eesti ja Läti sõbralike ja tihedate suhete üle ning tunnustas Lätit eduka Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise puhul. „Oleme tänulikud Läti kolleegidele, kes on andnud võimaluse meie ekspertidel väga põhjalikult oma ELi eesistumise kogemustest õppida. See on meile eelseisva 2018. aasta eesistumise ettevalmistamise seisukohast väga oluline,“ sõnas välisminister Kaljurand.

Leedu välisministri Linas Linkevičiusega kõneldes märkis välisminister Kaljurand, et Eesti ja Leedu on lähedased partnerid nii ELis, NATOs kui ka ÜROs. „Hindame kõrgelt Leedu tegevust ÜRO julgeolekunõukogu liikmena,“ sõnas välisminister Kaljurand.

Euroopa Liidu kolleegidega kohtub välisminister Marina Kaljurand juba esmaspäeval Brüsselis toimuval ELi välisministrite kohtumisel.