Videost on näha, kuidas lapshukkajaid sunnitakse julmalt tapma enam kui 25 Süüria režiimi sõdurit, vahendas Daily Mail.

Sõdurid on pandud kõrvuti põlvitama amfiteatri lavale, mida varem kasutati linna iga-aastaste pidustuste läbiviimiseks. Hukkamisele määratute selja taga seisavad kõrbe kamuflaažis noormehed, püstolid käes. Suur osa neist ei paista olevat enam kui 12 või 13 aastat vana.

Amfiteatrisse on kogunenud ka hulk mehi ja poisse, kes taastatud varemetes hukkamist ootavad. Paljud neist kannavad sõjaväe vormiriideid ja pearätte. Publik lehvitab ka lippe ISISe toetuseks. Amfiteatri kõige kõrgemas osas seisavad ja istuvad ISISe võitlejad, kes jälgivad hukkamist oodates rahvast.

Hukkajate taustal, iidse monumendi küljes, ripub hiiglaslik ISISe lipp. Juht räägib publikuga, seistes lipu ees. Kui kõlab käsk, tapetakse kõik sõdurid ühel ajal lasuga pähe.

Islamiriik hõivas ajaloolise Palmyta linna 21. mail ja on sestsaadik linna ajaloomälestisi hävitanud. Esimest korda teatati massihukkamisest Palmyra amfiteatris 27. mail, mil äärmuslased kutsusid amfiteatrisse vaatama 20 kohaliku mehe hukkamisi.

Mässulised on viimastel nädalatel röövinud enam kui 500 last ja Iraagi politseijuhid kardavad, et neile tehakse ajupesu, et nad liituksid Islamiriigiga.

Massihukkamine Palmyra amfiteatris Süürias