Avalikku väljakutset sisaldav videopöördumine järgneb teadetele, mille kohaselt on Hamas kasutanud sunnimeetodeid nende Gaza sektori islamistide vastu, kes liiga häälekalt kritiseerivad relvarahu Iisraeliga või on vastu kompromisside tegemisele teise palestiinlaste organisatsiooni Fatahiga, mis kontrollib Läänekalda territooriumi, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit The Guardian.

"Me juurime välja juutide riigi, Hamasi ja Fatahi. Kõik sekulaarsuse pooldajad on tühised ning teid surutakse maha meie hirmuäratava ülekaaluga," teatas maski kandev Islamiriigi võitleja "Hamasi türannidele" adresseeritud videos.

"Šariaadiseadused pannakse Gazas kehtima hoolimata teist. Me vannume, et see, mis toimub täna Levandis, eriti Yarmouki laagris, leiab aset ka Gazas," jätkas Islamiriigi esindaja.

Yarmouki laagri näol on tegu Damaskuse piirkonnaga, kus elavad palestiinlastest põgenikud. Käesoleva aasta aprillis võtsid Islamiriigi võitlejad suurema osa sellest piirkonnast oma kontrolli alla. Selle käigus leidsid aset ka kokkupõrked kohalike omakaitseväelastega, kes on osaliselt seotud Hamasiga. Inimõiguslaste teatel on Islamiriik Yarmouki laagris ka hiljem tapmisi ja muud vägivalda korda saatnud.