Ürituse raames oli avatud Lasnamäe ajalugu ja eluolu tutvustav näitus, toimub avalik arutelu Lasnamäe ja kodanikuaktiivsuse teemadel, avatud on mess, kus kohalikud väikeettevõtjad ning Lasnamäel tegutsevad ühendused said ennast tutvustada.

Meelelahutuslike tegevustena oli avatud vabalava ning toimusid ka mitmesugused esinemised, etteasted ja töötoad nii lastele kui täiskasvanutele.

Üritusel osales üle kahekümne erineva kohaliku tegija ja Lasnamäel tegutseva ühenduse, nende seas ka heategevuslikud organisatsioonid: Toidupank, Noored Kooli, MTÜ Kassiabi, ajakiri PLUG, Toitla, kohalikud käsitöömeistrid, huviringid ja laulustuudiod, raamatukogubuss, Energia avastuskeskus, ETV+ ja paljud teised. Peaesinejaks oli Lasnamäe kohalik päikseline reggae-ansambel MostBand.

"Mitmete eelarvamuste kiuste korraldasime aasta tagasi naabruskonna peo, kus saime suure positiivse laengu edasi tegutsemiseks. Tänu inspireerivate inimestele, toimus LasnaPiknik 13. juuni taas, et väärtustada Lasnamäe elukeskkonda ja ärgitada lasnamäelasi omaalgatusele," seletas Lasnaidee üks eestvedajatest Maria Derlõš.