"Meie erakonnal pole täna kuigi lihtsad ajad. Viimased valimised andsid selge signaali - me vajame sisemist muutust. Samas olen veendunud, et avatud ja uuendusliku meelega ning tulevikku suunatud paremtsentristlik erakond on Eestile just praegu ja ka tulevikus oluliseks sisemiseks tugisambaks," kirjutas kandideerimisest teatanud Mihkelson Facebookis.

"Meie senine tee Mart Laari esimesest valitsusest on näidanud, et oskame isamaad kaitsta ning seista reformide läbiviimise eest. Täna peame oma valijatele ning kõhklevatele toetajatele ütlema - Eesti ei saa Isamaata! Eesti ees on keerukad väljakutsed nii julgeoleku tugevdamisel, riigi reformimisel kui majanduse elavdamisel. Kõigis nendes küsimustes on uueneval IRLil anda oma panus," lisas Mihkelson.

Mihkelson eistajateks olid Jüri Luik, Katri Raik, Tunne Kelam, Ene Ergma, Mihhail Lotman, Raivo Aeg, Trivimi Velliste, Jaak Aaviksoo, Evelin Samuel, Erki Nool, Aivar Riisalu, Liisa Pakosta, Viktoria Ladõnskaja, Kalev Vapper, Maksim Rogalski, Lauri Vahtre, Toomas Tõniste, Henn Pärn, Andrus Saare, Tiina Oraste, Priit Värk, Linda Eichler, Veiko Lukmann, Margus Tsahkna, Priit Sibul, Andres Metsoja, Aivar Kokk, Einar Vallbaum, Maire Aunaste, Mart Nutt, Aare Hõrn, Andres Jalak, Merike Käver, Alo Lõoke, Raivo Kokser, Erik Sandla, Reet Trei, Marika Kütt, Berit Teeäär, Priit Põldmäe, Kadri Kopli, Ilona Laido, Marek-Andres Kauts, Riina Solman, Siim Kabrits, Andres Kaarmann, Tõnis Palts, Helle Hallika, Heleri Pent, Kalle Muuli, Igor Taro.

Valimistel ebaõnnestunud IRLi juhtkond on peaaegu täielikult muutumas. Seni oli selle esimeheks Urmas Reinsalu ja aseesimeesteks Jaak Aaviksoo, Ene Ergma ja Juhan Parts.