"Pean Sotsiaaldemokraatliku Erakonna jaoks kõige mõistlikumaks teeks jätkata senise esimehe Sven Mikseri juhtimisel praeguses valitsusliidus. Vaid koalitsiooni kuuludes on võimalik oma ideid ellu viia. Alternatiivid valitsusliidus jätkamisele oleksid minu hinnangul halvemad. See tähendaks näiteks Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni, millest sotsiaaldemokraatidel pole midagi võita, või siis erakorralisi valimisi, mille läbiviimine on vähetõenäoline. Idee SDE, IRLi ja Keskerakonna võimuliidust ei kuulu reaalsesse maailma," ütles Nestor Delfile.

Nestori arvates on Sven Mikser on selgelt mõista andnud, mida ta koalitsiooni kuulumisest arvab.

"Jevgeni Ossinovski vastused on selles asjus olnud ebamäärasemad, ta võiks oma seisukohad täpsemalt välja tuua. Kui uue esimehe juhtimisel erakond enam koalitsioonis enam ei jätka ja võtab suuna 2019. aasta valimistele, siis tuleb omi mõtteid valijatele opositsioonis selgitada. Sel juhul jäävad sotsiaaldemokraatlikud ideed kas realiseerimata või võtavad teised need ideed osaliselt üle ja viivad ka ellu. Mina leian, et valimistel minnes peaks olema erakonnal ette näidata, mida on korda saadetud. Põhjust erakonna juhi küsimusega tegeleda oleks 2017. aastal, mõeldes 2019. aasta riigikogu valimistele," lisas Nestor.

Sotsiaaldemokraatide uueks juhiks pürgiv Jevgeni Ossinovski avaldas eile oma programmi, kus avaldas ka arvamust, et tema võimule tulekul peaks koalitsioonileppe uuesti üle vaatama.