Liikme määramise vajadus tekkis sellest, et seni asjatundjana ERR-i nõukokku kuulunud Krista Aru (Vabaerakond) valiti nõukogu liikmeks parlamendisaadikute hulgast.

Pille Pruulmann-Vengerfeldt on Eesti sotsiaalteadlane ja meediauurija ning Tartu ülikooli õppejõud.

Ta lõpetas 1997 Tartus Hugo Treffneri Gümnaasiumi, 2001 TÜ sotsiaalteaduskonna, 2002 samas magistrantuuri ja 2006 doktorantuuri.

Pruulmann-Vengerfeldt oli 2001–2003 TÜ ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna projektijuht ja alates 2003. aastast oli samas teadur (osakond reorganiseeriti 2008 samanimeliseks instituudiks), 2003 ka Dublini Ülikooli (Iirimaa) külalisteadur ja aastast 2008 ERMi teadur (osalise koormusega).

2014. aastast töötab ta Tartu Ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonnas ühiskonnateaduste instituudis meediauuringute professorina.

Eesti rahvusringhäälingu nõukogu on rahvusringhäälingu kõrgeim juhtimisorgan.

Riigikogu kultuurikomisjoni ettepanekul nimetab riigikogu ühe esindaja igast riigikogu fraktsioonist riigikogu volituste lõppemiseni.

Neli asjatundjat nimetatakse rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast, kelle volitused kestavad viis aastat.

Parlamendisaadikutest hakkavad rahvusringhäälingu nõukogusse kuuluma Martin Helme, Kalle Muuli, Heidy Purga, Mihkel Raud ja Priit Toobal ja Krista Aru.