Eile eetris Tudeng TV saates "Fookus" võeti luubi alla Jaak Madison, Kristen Michal, Priit Toobal ja Lauri Laasi. Lisaks arutleti Rain Rosimannuse rolli üle Eesti poliitikamaastikul.

Eurosaadik Indrek Tarand ütles "Fookuses", et Rain Rosimannuse vaba ligipääs Stenbocki majja võib ohtu seada Eesti julgeoleku. "Stenbocki majas elab mingi ahjualune, kes tuleb uksest sisse ning läheb kuhu tahab. Kas kaitsepolitsei on seda kontrollinud?" küsis Tarand.

Samuti ei mõistnud Tarand, kuidas on võimalik, et süüdimõistetud isik saab olla valitsuses: "Tema pesitsemine niiöelda Eesti riigi ajukoore sees, ilma selleta, et ta oleks mingisuguse avaliku posti peale valitud, on skandaal."

"Kui mina oleksin peaminister, siis see tirel, millega see vend sealt Toompealt alla lendaks, see ei peatuks enne, kui kuskil Paide taga," ei varjanud Tarand oma pahameelt.

Stuudios arutlesid problemaatiliste rahvasaadikute teemal eurosaadik Indrek Tarand, riigikogu liige Jevgeni Ossinovski, suhtekorraldaja Janek Mäggi ja EBS-i Eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora.

Vaata täispikka Tudeng TV saadet "Fookus" SIIT.

"Fookus" on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.