Küsitlus viidi läbi 11.-12. aprillil 1500 vastaja seas Venemaa 43 regioonis, teatas ajaleht Kommersant.

Putini otseliini kavatses vaadata 59 protsenti vastanutest ja nende hulgas oli eriti palju elatanud inimesi. 27protsenti venemaalastest ei teadnud, et Putin hakkab otse-eetris kodanike küsimustele vastama.

15 protsenti tahtis esitada Putinile küsimuse võitluse kohta hinnatõusuga, palgatõusu kohta ja võimaluse kohta inimeste elu üldiselt parandada. Kümme protsenti oleksid küsinud sotsiaaltoetuste ja soodustuste kohta, neli protsenti majandusprobleemide kohta ning kolm protsenti võitluse kohta korruptsiooniga, tööpuuduse kohta, eluasemeprobleemide kohta ja tervishoiu kohta. Üks protsent soovinuks presidendile toetust avaldada ja tema tööd kiita.

See osa venemaalastest, kes pidas otseliini „pokazuhha'ks“, mõistab, et seal arutatavad probleemid on „majavalitsuse ülema, mitte presidendi tasemel“, selgitas FOM-i president Aleksandr Oslon.

Politoloog Grigori Dobromelov leiab, et otseliini formaat on ennast ammendanud ja venemaalased on sellest väsinud.

„Putin ise on väsinud sellest iga-aastasest suhtlemisest otse-eetris, aga otseliinil on rituaalne iseloom. Saate juurde kuuluvad rituaalsed tegelased – Aleksei Kudrin, Aleksei Venediktov, presidendile saabuvad kindlasti kodanike palved ja tema, nagu mustkunstnik, tõmbab kübarast välja küüliku ja lahendab probleemid,“ ütles Dobromelov.