Kokkuleppe järgi kuuluvad Reformierakonnale uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

Valitsusjuhi kohale jääb arvatult edasi Taavi Rõivas ning samaks jäävad ministrid ka väliministeeriumi ja siseministeeriumi tüüride juures ehk välisministeeriumi jääb endiselt juhtima Keit Pentus-Rosimannus ning siseministeeriumi Hanno Pevkur.

Reformierakonna ministrite seas toimub oluline muudatus majandus-ja taristuministeeriumis, kuhu erakond on väidetavalt otsustanud panna Kristen Michali. Samuti on selge ka maaeluministri kandidaat, kelleks erakond on otsustanud nimetada aasta tagasi Tartu linnajuhi kohalt Tallinnasse tööle siirdunud Urmas Kruuse.

Reformierakonna ministrite jaotuses on veel praegu ebaselge haridus-ja teadusministri isik, sest pärastlõunal kinnitati Delfile, et riigihalduse ministriks saab Arto Aas.

SDE vastutada on uue leppe kohaselt kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest. Ka need portfellid on väidetavalt erakonnas juba jaotatud: kaitseministriks saab Sven Mikser, kultuuriministriks erakonna peasekretär Indrek Saar, väliskaubanduse- ja ettevõtlusministriks praegune majandus- ja taristuminister Urve Palo ning tervise-ja tööministriks Rannar Vassiljev.

IRL vastutab uue leppe kohaselt keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest. Tänasel IRLi eestseisuse koosolekul otsustati erakonna avalike suhete juht Gerrit Mäesalu sõnul, et viimased aastad parteid juhtinud Urmas Reinsalu saab justiitsministri portfelli ning Margus Tsahknale jääb sotsiaalkaitseministri portfell. Marko Pomerantsist saab keskkonnaminister ning Sven Sesterist rahandusminister. Mäesalu sõnul peab ministrikandidaadid heaks kiitma homme kogunev IRLi volikogu.

Reformierakonna volikogu toimub täna algusega kell 18 Tallinnas, Nordic Hotel Forum konverentsikeskuses. Volikogu päevakorras on erakonna osalemise otsustamine Vabariigi Valitsuses ja loodava võimuliidu koalitsioonileping.