Saar tuletas oma kirjas meedle, et reitinguid on potsatanud viimastel päevadel kohe mitu ja need on olnud sotsidele lootustandvad.

"Kui valimised võidab Keskerakond ja president käitub oma sõnade järgi ning teeb Savisaarele ettepaneku moodustada valitsus, on tõenäoline, et esimeses ringis jääb valitsus moodustamata. Sel juhul peaks järgmisena tehtama ettepanek Sven Mikserile alustada läbirääkimisi valitsuskoalitsiooni moodustamiseks," kirjutas Saar.

"Loomulikult on olemas võimalus, et Reformierakond, kes kardab opositsiooni nagu vanatühi kukke, ohverdab Taavi Rõivase ja on valmis Savisaarest peaministri tegema. Mina hindan seda varianti üsna reaalseks, kuna RE lihtsalt ei kujuta ennast enam opositsioonis ette ja on piisavalt küüniline, et arvata end ka seda käiku andeks saavat. Aga see on siis juba hoopis teine stsenaarium," arvas Saar.

Ükskõik milline on valimiste järgne kombinatoorika, on hetkel aga Saare sõnutsi kõige olulisem, millised saavad olema valimistulemused.

"Oleme seni teinud juba ligi 150 000 otsekontakti ja see mõjub. Võtkem viimast võimalusest inimestega vesteldes neid valima kutsuda ja soovitada valida päris sotsiaaldemokraadid. Nagu ütles Voldemar Panso enne esietendust: “Võtkem öödest lisa!"".