"Masso twiit oli muidugi kohutav. Arvasin, et see on suunatud valele inimesele, sest mul pole olnud ega tule olema mingisugust pistmist Kremli-propagandaga," rääkis Vuorinen. "Masso esinemine Kuku raadios eelmise nädala esmaspäeval oli hüsteeriline ja alandav."

Vuorinen märkis, et pärast Masso sõnavõttu on ta järgneval silma peal hoidnud. "Olen jälginud tema artikleid - murega. Ta on olnud järjekindel ja on jäänud enda väidete juurde, ilma et oleks neid mingil moel põhjendanud," sõnas Vuorinen, kes enda sõnul Massolt vabandust pole oodanud, küll aga tõendeid.

"Tal pole õnnestunud osutada tõendeid mantrale, mida ta kordab: "Vuorinen valetab, Vuorinen solvab, Vuorinen on Kremli propagandist, Bäckmani ja teistega ühesugune"," ütles ajakirjanik.

Vuorinen jagas Facebookis sõpradele Todellinen Tallinna blogi linki, millest Masso rünnak alguse sai.

"See pole mingisugune tõend. Mina pole seda kirjutanud. Blogis esitati skeem, kuidas sündis ülespuhutud skandaal Soome välisministri Erkki Tuomioja Soome rootsikeelses ajalehes Hufvudstadsbladet tehtud intervjuu ümber. See skeem oli oluline," lausus Vuorinen.

"Kas ma ei tohi enam arutada ühiskondlikke teemasid sõpradega? Kui sa arutad koos sõpradega Soome ja Eesti poliitikute tehtud valikuid ja otsuseid, kas see ongi kohe kremlimeelne propaganda?" küsib Vuorinen.

Vuorineni sõnul astus Masso juba esimese säutsuga vähemalt kolme ämbrisse. 

Esimese veana nimetab ta viidet "Kremli propagandistile" ning selgitab, et ta lihtsalt ei ole seda. 

Teine eksimus on Vuorineni sõnul siduda temaga pealkiri "Eesti lapsed söövad puulehti", kuivõrd sellise pealkirjaga lugu ilmus nelja aasta eest esmalt Maalehes, misjärel tegi Vuorinen sama loo ka Soome YLE-le.

"Kõige sügavam ämber oli üritus blokeerida mind demokraatilises ühiskonnas sõnadega: "Ärge andke Vuorinenile intervjuusid", mida ta veel võimendas Kuku vestluses öeldes: "Sest ta kasutab teie intekaid kahe aasta pärast teie vastu.""

"Sõnavabadus on ohus, kui taolised inimesed saavad võimule, ja see on kõige murettekitavam tõik selle kurva loo juures," lausus Vuorinen. "Olen tõesti mures kolleegide sõnavabaduse pärast ja loodan, et midagi taolist ei toimu varjatult Eesti meedias."