Mees teatas, et teda on kolm korda kohtulikult karistatud ning ta vahistati Venemaal Doni-äärses Rostovis järjekordse kuriteo toimepanemise käigus (autovargus). Uue vanglakaristuse asemel tegi Rostovi politseiülem vargale ettepaneku sõita kuuks ajaks Ida-Ukrainasse ja kaitsta „vene maailma“. Pärast seda võeti kõik süüdistused tagasi ja lõpetati kriminaaljuurdlus, vahendab Ukraina sõjaväetelevisioon.

Mees ületas Ukraina riigipiiri 2014. aasta 22. detsembril ja „teenis“ kuni vangi langemiseni tanki T-64 juhi ja mehaanikuna niinimetatud Luganski rahvavabariigi armees.

Mehe sõnul osales ta 23.-25. jaanuaril lahingutegevuses Ukraina relvajõudude vastu Debaltseve piirkonnas ning võeti rünnaku käigus vangi.

Vang teatas veel, et tema üksuse koosseisus on umbes 70 protsenti Venemaa kodanikke, kes sellisel viisil ukrainlasi tappes pääsevad vanglakaristustest.

Ukraina sõjaväetelevisiooni teatel lööb Kreml sellega kolm kärbest ühe hoobiga: riik puhastatakse kurjategijatest, kaob vajadus süüdimõistetuid toita ja katta ning täidetakse „Donbassi elanike“ read, kes „kaitsevad oma maad“.