„Tänane kohutav tragöödia Volnovahha all kuulub selliste sündmuste hulka, mis kerkib isegi praeguste aegade karmide mõõdupuude järgi esile oma julmusega. Mis panevad hinge tarretuma,“ ütles Porošenko UNIAN-i vahendusel.

Porošenko märkis, et terroristid tapsid tahtlikult kümneid rahumeelseid kodanikke, kelle hulgas oli ka 14-aastane tüdruk. „Need surmad on ühinenud DNR-i-LNR-i bande ja nende, kes seisavad nende taga, kelle käest nad söövad, kes neid relvastavad, dresseerivad ja õhutavad veristele kuritegudele, südametunnistusel. Meie sõjaväelased on aga võimelised andma väärika vastuse. Ja need, kes täna jälle ründasid Donetski lennuvälja, tundsid seda omal nahal,“ ütles Porošenko.

President rõhutas, et Ukraina on valmis oma maad kaitsma.

Kolmapäeval kirjutab Porošenko alla korraldusele järjekordse mobilisatsioonilaine korraldamise kohta.

„Inimeste massilised tulistamised Pariisis ja Volnovahhas on sündmused samast reast. Tsiviliseeritud maailm peab koonduma võitluses terrorismiga,“ ütles Porošenko.

Porošenko väljendas lootust, et Euroopa Parlament kutsub neljapäeval Euroopa Liidu juhtkonda üles lisama niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariigid terroriorganisatsioonide nimekirja.