Delfi reporteri küsimusele Vladimir Velmani kohta ütles Savisaar, et ei ole Velmani kolm kuud näinud ja soovitas mehe enda poole küsimustega pöörduda.

"Saatke tervitused Hans Luigele ja Urmo Soonvallale," pidas linnapea vajalikuks lisada ning kinnitas, et ei ole ise täna Eesti Päevalehes ilmunud lugu lugenud.

"Ma tegelen praegu teise asjaga," manitses ta ajakirjanikku intervjuud lõpetama ning liikus edasi koerte treeningraja juurde, kus ta lõbusasti väikse koeraga treeningrajal võidu finišisse jooksis.

Täna kirjutas Eesti Päevaleht, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.

Endine keskerakondlane Ain Seppik ütles täna Delfile, et antud loo juures ei ole midagi imestada. "Samasugust skeemi on kasutanud ka erakonna esimees Edgar Savisaar talioümpia ajal ning ka tema ei leia, et oleks midagi valesti teinud! Eks esimees ole liikmetele eeskujuks ja moraalseks majakaks ning ilmselt seetõttu ei leia ka Velman selliste kingituste vastuvõtmises midagi taunitavat," ütles Seppik.