"Sellised käigud on vesi Putini režiimi veskile. Need ei saa olla kuidagi aktsepteeritavad, sest lõhuvad meie sisemist ühtsust," kommenteeris Reinsalu Delfile Velmani septembrikuist Moskvas käiku, mille maksis kinni Jakunin.

Reinsalu sõnul peaks Eesti suhetes Venemaaga olema esimene küsimus Eston Kohver. "Kuni meie mees on Moskvas vangis, ei peaks me seal mingeid parlamentaarseid suhteid hea näoga arendama. Kui käitutakse, nagu Kohveri küsimus üldist suhtlemist ei mõjuta, siis tõmbame oma mehel tooli alt ära," ütles IRL-i esimees.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.