Siis tuuakse välja, et lihttöödel teenivad mehed rohkem. Muidugi nad teenivad rohkem, kuna mehed valivad tööd, mis nõuavad füüsiliselt väga suurt vastupidavust ja kus ka makstakse selle võrra rohkem. Naised tavaliselt sellist töökohta ei vali. Sealt ka palgaerinevus.

Järgmine on teenindus: mehed ei lähe madalapalgaliseks poemüüjaks või ettekandjaks – nad valivad pigem mõne sellise teenindustöö, kus rohkem makstakse ja kus tavaliselt ka nõutakse rohkem tehnilisi oskusi. Sealt ka palgaerinevus.

Me elame kapitalistlikus riigis. Juhtidele makstakse palka ikkagi selle järgi, kui palju nad firmale sisse toovad. Kui naised teenivad juhtidena vähem kui mehed, siis järelikult on nad valinud vaesema ja kitsima firma, või lihtsalt mehed toovad firmale rohkem sisse – väga lihtne.

Huvitav on see, et need artiklid ei räägi peaaegu kunagi kõrgepalgalistest naistest, kes enamikust meestest rohkem teenivad. Samuti räägitakse millegipärast väga vähe madalapalgalistest meestest. Ühes artiklis nõuti juba naistele meestest kõrgemat palka. Samas ootavad naised, et mees teeks neile välja, et mees maksaks enamiku perekulusid ja üldse teeniks rohkem.

Järgmine küsimus: kui naised on nii kõvad ärijuhid, siis miks ükski neist vingujatest ei tee oma firmat, mis toob kõvasti rohkem raha sisse kui meeste firmad, ja ei võta sinna tööle ainult naisi, kes talle siis meestest rohkem raha sisse toovad?

Ärinaisi on üldiselt üsna vähe, aga kes keelab naistel ettevõtteid luua? Selle asemel hoopis vingutakse, et meeste loodud ettevõtetes pole juhatuses 50% naisi. Mulle tundub, et naised ikka ei ole nii kõvad ärijuhid kui mehed, aga mingi teatud grupp naisi üritab nüüd pääseda kvootide abil kohtadesse, kuhu muidu ei pääseks.

Meile heidetakse ette ka seda, et poliitikas on liiga vähe naisi, aga kes keelab naistel luua erakondi, kandideerida ja valida valimistel teisi naisi? Mind hakkab ära tüütama juba see naiste üles upitamine – jäetakse mulje, et mehed on ilgemad sead ja mida kõike naised ei pea taluma.

Teate mis? Ärge virisege ja tehke tööd, siis tuleb ka raha. Arvate, et meestel tuleb raha lihtsalt? Kohe teps mitte ei tule. Näiteks vaadake, miks surevad Eesti mehed nii varakult? Miks nad tihti jooma hakkavad? Sest neil tuleb teha kõvasti pingelist tööd, kuna kodus naine nõuab kõva raha teenimist, mida ta ise teenida ei viitsi või ei suuda. See ei käi kõigi naiste kohta, aga päris paljud naised tõsimeeli nõuavad.

Kindlasti ei käi minu artikkel kõigi naiste kohta ning meil Eestis on mitmeid tublisid naisi, kes saavad oma töö eest ka kõrget palka, aga küll need naised end ära tundsid, kellest ma siin rääkisin!