OSCE Ukraina-missiooni pressiteenistus teatas, et erivaatlusmissiooni esindajad osalesid 29. novembril Luganskis Ukraina idaosa relvarahu kontrolli ja koordineerimise ühendatud keskuse Ukraina ja Vene poolte juhtide kohtumisel, vahendab UNIAN.

Ukraina poolt esindas Ukraina kontingendi juht kindralleitnant Volodõmõr Askarov, Vene poolt aga Venemaa esinduse juht Ukraina kaguosas kindralleitnant Aleksandr Lentsov. Kohtumisel osalesid ka Luganski rahvavabariigi esindajad.

Pooled arutasid vägede tagasitõmbamist mööda eraldusjooni vastavalt mõlemate staapide eelmisele projektile 13. novembrist.

„Veelgi enam, kõik nõustusid, et täielik relvarahu mööda kõiki kontakt- (eraldus-) jooni Ukraina relvajõudude ja Luganski rahvavabariigi kontrolli all olevate jõudude vahel jõustub alates 5. detsembrist,“ öeldakse OSCE teates.

Sealjuures märgitakse, et Luganski rahvavabariigi esindajad nõudsid, et neil oleks kontroll kõigi „kasakate“ üksuste üle ning et need üksused peaksid sellest ettepanekust samuti kinni. Veel lepiti OSCE teatel kokku, et raskerelvastuse tagasitõmbamine algab 6. detsembril.