Euroopa Liidu riikide kaitseväe juhatajatele andis istungil oma eesmärkidest ülevaate värskelt ametisse kinnitatud välisasjade ning julgeolekupoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini, kelle sõnul on ühtse julgeolekupoliitika kujundamisel väga oluline osa sõjalise komitee professionaalseil nõuandeil, vahendab kaitseväe peastaap.

Kaitseväe juhatajad arutasid ka Euroopa Liidu egiidi all toimuvate sõjaliste operatsioonidega seotud küsimusi. Kuulati ära ülevaated sõjalistest operatsioonidest Malis, Somaalias, Kesk-Aafrika Vabariigis, Bosnia-Hertsegoviinas ning piraatlusevastasest operatsioonist ATALANTA Aafrika looderanniku vetes.

Olulise küsimusena oli kõne all EL-i riikide sõjaliste võimete arendamise temaatika. Kindralmajor Terrase sõnul on Euroopa Liidu julgeoleku- ning kaitsemõõde märgatavalt tähelepanu juurde saanud, sest kaitseküsimuste arutamine riigipeade ja valitsusjuhtide tasemel on muutumas regulaarseks. "Järgmise aasta juunis toimuvaks kaitseteemaliseks Euroopa Liidu ülemkoguks on sõjalisel komiteel kavas esitada mitmeid olulisi ettepanekuid, mis peaksid lähendama sarnaseid protsesse Euroopa Liidus ning NATOs," ütles Terras.

Euroopa Liidu Sõjaline Komitee valis ka uue esimehe, kelleks osutus salajasel hääletusel praegune Kreeka kaitseväe juhataja kindral Mikhail Kostarakos ning kes astub ametisse järgmisel aastal.

Euroopa Liidu Sõjaline Komitee on kõrgeim sõjaline juhtorgan Euroopa Liidus, kuhu kuuluvad kõigi liikmesriikide kaitsevägede juhatajad. Sõjalise Komitee esimees on alates 2012. aasta novembrist Prantsuse kindral Patrick de Rousiers.

Eesti osaleb alates 2013. aasta algusest Euroopa Liidu väljaõppemissioonil Malis väljaõppemeeskonnaga. Varem on Eesti osalenud Euroopa Liidu operatsioonil Althea Bosnia Hertsegoviinas, piraatlusevastasel operatsioonil Atalanta Punasel merel ning operatsioonil Kesk-Aafrika Vabariigis.