"Kogu jõuluvalgustus kesklinnas, sealhulgas kuuse kaunistamine - selleks kulutasime välja riigihanke, mille võitis KH Energia-Konsult AS. Kogu kesklinna jõuluvalgustuse paigaldamine koos kuuse dekoreerimisega maksab 20 850 eurot, see oli kõige parem pakkumine," ütles Delfile Tallinna linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner.

Raekoja platsile jõudev kuusk kasvab hetkel enda viimaseid päevi Kohila ja Kose valla piiril Pahkla külas ning on oma kasvukohal umbes 23 meetri kõrgune. Palsneri sõnul on kuusk varasematest suurem ja laiem.

Samuti peaks tänavune Raekoja platsi kuusk tulema kõigi aegade kõige külluslikuma välimusega. Kuuse kaunistamiseks kasutatakse küll ka eelmisel aastal olnud valguskette ja dekoratsioone, ent lisaks tulevad spetsiaalselt pealinna esinduskuuse jaoks valmistatud tuledest ja läikivatest dekoratiivkuulidest koosnevad poolemeetrise läbimõõduga ehted. Täiendusena lisatakse ka üksikuid kuule, mille läbimõõt on 15 ja 20 cm.

Tänavune Raekoja platsi jõulupuu läheb koos kohaleveoga Kesklinna valitsusele maksma veidi rohkem kui möödunud aastal. Palsneri sõnul lähevad uued valgusdekoratsioonid linnale maksma 5700 eurot koos käibemaksuga.

"Kuusk iseenesest ei ole kallim, aga me oleme eelnevatel aastatel kasutanud vanu dekoratsioone, mis on vanad ja amortiseerunud ning oma aja ära elanud. Selle võrra läks sel aastal rohkem. Ka kuusk ise on suurem ja laiem ning paigaldamine, transport ja tõstmine on ka keerulisem," ütles Palsner. Transporti aitab korraldada suursponsor Hansatrans OÜ.

Raekoja platsile jõuab puu homme umbes kella kaheteistkümneks, mil alustatakse tema püstitamist. Enne pimeda saabumist peaks kuusk olema püsti pandud.

Ehtes puu peaks valmis saama 22. novembriks, mil avatakse Raekoja platsil jõuluturg. Tuled süüdatakse kuusel põlema esimesel advendil, 30. novembril 2014.