"Sõjalise konflikti kõrval on toimunud ootamatult efektiivne infosõda, kus erinevat propagandat kajastatakse uskumatult palju," kommenteeris Reps Delfile Venemaa plaani luua uus propagandakanal ning seda muuhulgas ka eestikeelsena.

Propagandakanali edu eestikeelses meediaruumis on Repsi sõnul üsna keeruline prognoosida, sest tänapäeval, kus internetis on võimalik leida kõiksugu alternatiivseid arvamusi pakkuvaid veebilehti, on üks propagandaveeb nagu tilk meres.

Mis puutub uue venekeelse kanali loomisesse, siis Repsi hinnangul ei ole see plaanitaval kujul efektiivne. "Nii meie eesti- kui ka venekeelses veebis on olemas juba tugevad leheküljed, kust inimesed infot ammutamas käivad. Kui meie soov on jõuda senisest enam Eestis elava venekeelse inimeseni, siis tuleb seda teha eelkõige juba olemasolevate kanalite ja võimaluste kaudu. Tuleks näiteks tugevdada hästi töötavat Raadio 4. Ainuüksi propaganda eesmärgil uue kanali loomine ei too soovitud laia populaarsust," usub Reps.

Venemaa uus propagandakanal Sputnik kavatseb hakata 2015. aastal uudiseid edastama 30 keeles, andma üle 800 tunni raadioprogrammi päevas ning katma enam kui 130 linna ja 34 riiki. Sputniku enese teatel on kanali sisu mõeldud ülemaailmsele miljarditesuurusele publikule, kes on väsinud „agressiivsest propagandast, mis propageerib ühepooluselist maailma", ning tahab sellest erinevat vaatepunkti.

Sputnik loob oma multimeedia sisu vene, abhaasi, aseri, araabia, armeenia, hiina, krimmitatari, dari, inglise, eesti, prantsuse, soome, saksa, gruusia, hindi, jaapani, kasahhi, kirgiisi, läti, moldova, osseedi, poola, portugali, puštu, hispaania, serbia, tadžiki, türgi, usbeki ja ukraina keeles.

Igas Sputniku multimeediakeskuses Londonis, Washingtonis, New Delhis, Kairos, Montevideos, Pekingis, Berliinis, Rio de Janeiros, Istanbulis, Pariisis, Buenos Aireses, Belgradis, Helsingis, Minskis, Kiievis, Taškendis, Astanas, Bişkekis, Dušanbes, Suhhumis, Tshinvalis, Tbilisis, Jerevanis, Bakuus ja Chişinăus on 30-100 töötajat ning kõik on väidetavat kohalikud professionaalid.