Eesti otsustas!“ rõõmustab Fry oma blogis. Fry sõnul võis tema hiljutine postitus olla mõnede arvates väline sekkumine, kuid ta eelistab uskuda, et see oli lihtsalt üks vaba kirjatükk, mis räägib sellest, kuidas moodne riik võib tuua uue lootuse, leppides loomulikult kõigi vigadega, mis kõikidel riikidel on.

„Kas Eesti võiks tõestada ennast piisavalt progressiivse, targa, õiglase ja ausana, et aidata üles ehitada mitmekülgset ühiskonda, kus heteroseksuaalseid ja LGBT-liikmeid võidaks kohelda võrdse austusega?“ küsib Fry. „Mul polnud muid vahendeid kui klaviatuur ja blogi (ja korralik arv jälgijaid Twitteris loomulikult); kuid see polnud muidugi midagi võrreldes äärmuslike evangeelsete Ameerika parempoolsetega, kelle ebapüha liit putinistliku/õigeuskliku marurahvuslusega sekkus kohapeal sõltumatus Eestis otseste rahasüstide, kohale saadetud võõraste ja mustemast mustema propaganda näol.“

18. sajandi valgustusliikumine andis meile Fry sõnul vaba mõtlemise, õiguse olla eri meelt, loa uurida materiaalset universumit ilma piinamise või kogudusest väljaheitmiseta, võime öelda välja oma mõtteid ja elada oma elu ning lõpuks üldise valimisõiguse ja sugude küsimuse ja seksuaalse võrdõiguslikkuse: et selle põhimõtteid ja ideaale ohustavad mitte ainult Ameerika parempoolsete ja nende „perekonna“-kongresside valed ja maniakaalne kitsarinnalisus, vaid ka Kremli pakt marurahvusluse ja Vene kirikuga, on piisavalt halb. Samal ajal keeb aga Türgi piiril vihkamise happeookean, mida pole meie eluajal nähtud ega ette kujutatud.

„Imeline, imeline uudis on praegu see, et Eesti võrdsed õigused andev seaduseelnõu läbis täna hommikul Tallinna parlamendis teise lugemise. See särab nagu heategu üleannetus maailmas,“ kirjutab Fry.