Kui loetud oli üle 99 protsendi häältest, oli Rousseffi poolt hääletanud 41,5 ja Nevese poolt 33,6 protsendi valijatest, vahendab Associated Press.

Sama üllatav kui Nevese tõus oli endise keskkonnaministri Marina Silva langus. Ta sai nimelt vaid 21 protsenti häältest. Veel augusti lõpus juhtis Silva enam kui kümneprotsendilise edumaaga Rousseffi ees pärast kampaaniasse lülitumist lennuõnnetuses hukkunud sotsialistliku partei esikandidaadi asemel.

Viimase kolme nädalaga jättis aga Rousseffi tööliste partei võimas poliitikamasin Silva varju.

Nevese selja taga oli hästi organiseerunud sotsiaaldemokraatlik partei.

Nevesel on majandusharidus ning ta on olnud kaks ametiaega Brasiilia rahvaarvult teise Minas Geraisi osariigi kuberner. 2010. aastal ametist lahkudes toetas teda üle 90 protsendi osariigi elanikest.

Nevese maine sai aga pleki juulis, kui Brasiilia suurim ajaleht Folha de S.Paulo väitis, et Nevese valitsus kulutas 5,5 miljonit dollarit lennuvälja ehitamiseks maale, mis kuulus tollase kuberneri onule. Neves vaidlustas need süüdistused samas ajalehes avaldatud artiklis.

Silva ei suutnud tõrjuda rünnakuid, mille järgi on ta otsustusvõimetu ning tal puudub vajalik tahtejõud maailma suuruselt viienda riigi juhtimiseks.

12-aastase võimuloleku jooksul on tööliste partei panustanud tugevatesse sotsiaalprogrammidesse, mis on aidanud miljoneid tõusta vaesusest välja keskklassi. Rousseffi toetavad vaeseimad.

Rousseff lubab sotsiaalprogramme laiendada ja riigi jätkuvad tugevat osalemist majanduselus, kuigi kriitikud kurdavad, et see tekitab kehva ärikeskkonna.

Neves pakub tsentristlikumat majanduspoliitikat.