Tänava avamiseks kohale tulnud Savisaart saatsid tema tsaarilikul kõnnakul mööda remonditud tänavat rahvariides neiud, kelle funktsiooniks oli üksteisel käest kinni hoida ja rahvale marulise aplausi saatel naeratada.

Lisaks linnapeale olid kohale tulnud ka abilinnapea Kalle Klandorf ja Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova, kes linnapead tema pidulikul lindist läbi kõndimisel naerusuiselt saatsid.

Pärast linnapea kõnet ootasid kohale tulnud linnarahvast ürituse toimumiskoha lähedale üles pandud telgis lindilõikamistel juba traditsiooniks saanud pirukad ja tee, mis Punase tänava juures tõsist rüselemist põhjustasid.

„Vaatamata kiirelt sügisesse veerevale halvenenud ilmale on mul hea meel, et teetööd linnas vihma tõttu tegemata ei jää ning tore, et saame koos linlastega üsna tihedalt osaleda uute valminud objektide üleandmisel,“ ütles linnapea täna toimunud Punase tänava avamisel.

Linnapea tunnustas kõiki, kes heitlikele ja sajustele suveilmadele vaatamata tänava remondi õigeaegselt lõpetasid ja lisas, et tänab SKA Inseneribüroo OÜ, kes taastusremondi jooniseid koostas ning ehitajat Tallinna Teede AS, kes teostas tööd korralikult ja tähtajaliselt.

Taastusremonttööde käigus said uue katte nii sõidutee, kõnniteed kui kergliiklustee, asendati amortiseerunud äärekivid, parendati sademevee ärajuhtimise lahendust ning taastati haljastus. Rajati täiendavad parkimiskohad. Jalakäijate liiklusohutuse tõstmiseks rajati olemasolevatele ülekäikudele ohutussaared.

Remonditud tänavalõigu pikkus on 1 400 m. Ehitustööde maksumuseks kujunes 1,1 mln €. Taastusremondi joonised koostas SKA Inseneribüroo OÜ. Ehitustööd teostas Tallinna Teede AS.