"See raport on osa dopinguvastasest võitlusest ja see on teema, mis on üleilmselt väga suure tähelepanu all. Eriti tekitab muret, et keelatud ained seostuvad aina enam harrastussportlastega," kommenteeris kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Katrin Arvisto.

Ta kinnitas, et nagu Euroopas ja mujal maailmas, on ka Eestis võetud suund lisaks tippsportlaste testimisele harrastus- ja noorsportlaste teavitamisele ja koolitamisele.

2015. aasta algusest hakkab kehtima maailma antidopinguagentuuri (WADA) uus koodeks, mis on kohustuslik kõigile WADAga liitunud riikidele. Sellest koodeksist tulenevalt lubab kultuuriministeerium vaadata koos SA-ga Eesti Antidoping, Eesti Olümpiakomitee, justiitsministeeriumi, siseministeeriumi ja sotsiaalministeeriumiga ka Eesti seadused üle ja kui on vaja, siis neid veelgi täiendada.

Raporti tulemusena halba valgusse jäänud sportlaste ja nende treenerite kohta ütles Arvisto, et igal selles raportis nimeliselt välja toodud isikul on konkreetne tööandja, kes komisjoni töö aruannet lugedes küllap omad järeldused teeb. "Kas ja millised tegevused järgnevad, on neist igaühe enda otsustada," märkis ta.

Üleeile avaldas Eesti Olümpiakomitee (EOK) dopinguarsti Vitali Bernatski väidete uurimiseks kokku kutsutud komisjoni lõpparuande, mille lühikokkuvõtet saab lugeda siin. Raportis selgub, et Bernatski väitel maksid dopingainete eest järgnevad isikud: Harry Lemberg, Margus Kübar, Donald-Aik Sild, Andrus Värnik, Aleksander Tammert, Roland Lessing, Mati Alaver ja Raul Olle. Alaver ja Lemberg ostsid Bernatskilt ka EPO-t.

Bernatski avalikustas mullu detsembris Eesti Päevalehes, et müüs tuntud Eesti sportlastele ja treeneritele dopingut.