Kairo kaudu Pariisi suundunud lennuki pardal oli 127 prantsuse turisti, teatas üks Egiptuse lennundusministeeriumi ametnik.

Egiptuse uudisteagentuur MENA teatas, et lennuk kadus radarite ekraanilt peatselt pärast õhkutõusmist kell 04.44 (Eesti aja järgi).

Boeing kukkus merre 12 kilomeetrit Sharm el-Sheikhist lõuna pool.

“Esialgsed märgid viitavad sellele, et tegemist oli tehnilise rikkega, kuid see on ainult esialgne arvamus,” ütles Egiptuse tsiviillennunduse ministeeriumi peasekretär Hassan Abo Ghanima Reutersile. Ta teatas varem, et mingeid märke terrorismist ei ole.

Lennuki omanik Flash Airlines andis hukkunute arvuks 148. neist 135 olid reisijad ja ülejäänud 13 meeskonnaliikmed.

Piloodid ei teatanud enne lennuki allakukkumist ühestki probleemist ning ilmastikuolud olid õnnetuskohal normaalsed ja nähtavus hea.

Pariisi suundunud lennuk pidi tegema Kairos vahemaandumise, et tankida ja võtta peale uus meeskond. Boeing kadus radarite ekraanilt kaks minutit pärast õhkutõusmist Sharm el-Sheikhis.

Üks Egiptuses baseeruv Prantsuse diplomaat ütles, et kõik 135 reisijat, välja arvatud üks, olid prantsuse turistid. Meeskonnas olid egiptlased ja marokolased.

Lennuk kukkus Tirani väina Siinai poolsaare ja Saudi Araabia vahel, kus vesi on sadu meetreid sügav. Seetõttu ei saa lennuki mustade kastide ülestoomiseks kasutada tuukreid.

“Lennukist on näha vaid väikesi tükke, ühtegi suurt tükki pole leitud,” ütles üks pealtnägija.

Prantsuse president Jacques Chirac helistas Egiptuse riigipeale Hosni Mubarakile, et saada täpsemat informatsiooni toimunu kohta ja väljendada sügavat šokki katastroofi üle, teatas Pariis.

Otsimisoperatsioonis kasutavad Egiptuse võimud ka õhujõudude transpordilennukit C-130 ja kahte kopterit.

Õnnetusse sattunud lennukit hooldati regulaarselt Norras ning mingit mehaanilist viga enne viimast lendu ei avastatud, teatas riiklik uudisteagentuur MENA.

Prantsuse transpordiminister Gilles de Robien sõitis Pariisi Charles de Gaulle’i lennujaama, kus kogunesid hukkunud reisijate pereliikmed ja lähedased, ütles ministeeriumi esindaja.

Viimane suurem õnnetus Egiptuse lennukiga toimus 2002. aasta mais, kui riikliku lennukompanii EgyptAir Boeing 767 kukkus alla Tunise lennuvälja lähedal. Hukkus 15 inimest.

Oktoobris 1999 kukkus EgyptAir’i Boeing 767 merre USA Massachusettsi osariigis Nantucketi lähedal. Hukkusid kõik pardal olnud 217 inimest.