Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et luba ei antud seetõttu, et üritust korraldavad samad inimesed, kes hiljuti korraldasid skandaaliga lõppenud Kultuuritolmu.

"Arvestades, et korraldajad on samad, kes korraldasid ka meedias palju negatiivset järelkaja pälvinud muusikafestivali Kultuurtolm, ei saa me olla kindlad, et seekordne üritus suudetakse läbi viia ilma intsidentideta, mistõttu üritus on antud ajas ja kohas sobimatu,“ ütles abilinnapea Kalle Klandorf. „Me ei saa Tallinnas lubada toimuda üritusel, mis võib potentsiaalselt ajendada raskeid avaliku korra rikkumisi.“

Taotluse kohaselt sooviti elektroonilise muusika kontsert „Patareiv 14“ korraldada Patarei merekindluse hoovis ja rannaalal 8. augustil kella 22.00-st kuni 9. augustil kella 06.00-ni.

Hetkel on Facebookis ennast üritusele registreerinud 2500 inimest. Esinema pidid 90-ndate staarid Caater ja Nancy, kunstnik KIWA, populaarsed diskorid Raul Saaremets, Aivar Tõnso jt.

Juulikuus Patarei vanglas toimunud Kultuuritolm lõppes kaklusega, kuhu kaasati ka politsei. Hiljem on politseinikke süüdistatud liigse vägivalla ning politseikoera kasutamises. Juhtumit uuritakse.

Patareivi peakorraldaja Tõnis Hiiesalu sõnas Delfile, et hetkel tegeleb asjaga nende advokaat, lubades kommentaari päeva jooksul.