Koostööleppele kirjutasid alla SA Tallinna Televisioon juhatuse liige Toomas Lepp ja pressinõukogu esimees Aivar Reinap.

Lepe tähendab, et kui keegi leiab Tallinna Televisioonis eetris olnud ajakirjanduslikes materjalides eksimusi hea ajakirjandustava ehk ajakirjanduseetika koodeksi vastu, siis saab ta pöörduda vastava kaebusega Pressinõukogu poole.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud raadio Kuku, Rahvusringhääling, Delfi, TV 3, BNS ja Kanal 2.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub meediaga vastuollu sattunule võimaluse leida kohtuväliseid lahendusi. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide kohta, arvestades ühelt poolt ajakirjanduse huve vabalt infot saada ja levitada ning teiselt poolt avalikkuse õigustatud huve suhetes ajakirjandusega.

EALLi tegevjuhi Mart Raudsaare sõnul ei hakka pressinõukogu välja töötama valitsuse pressikonverentsile pääsemise regulatsiooni Tallinna TV-le kehtestatud keelu tõttu.

"Loodetavasti ei hakka ka valitsus avaldama seisukohti pressinõukogu töö osas, sest ajakirjandusel ja valitsusel on omad funktsioonid ning pressinõukogu ei saa jagada valitsusvastutust," kommenteeris Raudsaar hiljuti lahvatanud vastasseisu peaminister Taavi Rõivase ja Tallinna TV vahel.

"Pressinõukogu ei ole ajakirjanduse kvaliteediagentuur, ega anna hinnanguid küsimuses, kes on hea ajakirjanik ning milline on hea ajakirjandus. Samuti on pressinõukogu täiesti apoliitiline, ka ei tegele pressinõukogu munitsipaalraha kasutamise küsimustega," selgitas Raudsaar.

Veel lisas Raudsaar, et pressinõukogu ei ole kohus ja pressinõukogu ei anna hinnanguid meediakanali programmi kvaliteedi osas. "Samuti ei anna me hinnangut küsimuses, kas kanali uudistevoog rikub Eesti põhiseadust või mitte. Selleks on teised organid".

Peaminister Taavi Rõivas ütles hiljuti, et Tallina TV peaks valitsuse pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga ning võtma omaks ajakirjanduseetika normid. Täna tuli teade, et Tallinna TV liitus pressinõukoguga.