"Kas meie hulgas arste on?" küsis Ligi oma postituses. "Meie OSCE vaatleja Tõnis Assoni sümpaatiaavaldused oma vangistajate aadressil on küll üks-ühele õpikujuhtum," leidis minister.

Ligi kirjutas, et kui vangistamise fakt ja tegijate eesmärgid nii ära ununevad, on see ju võimas relv kõigile fanaatikutele ja terroristidele. "Võtad autoriteetsetest ühingutest vangid ja nad räägivad su õilsaks," kirjutas Ligi.

OSCE vaatlejate vangistamine on Ligi sõnul tõsine roim. "Ka vaatleja ise peab tajuma, et nii teevad ainult kurjategijad," ütles Ligi. "Neid idealiseerida on lubamatu ja ma ei arva, et peaksin seda öeldes eeskätt tegijat haletsema. Me oleme pantvange päästnud, selles pole küsimus, aga ka neil lasub vastutus - valida sõnu vähemasti."

Ligi sõnul oli Asson Ida-Ukrainas tolleks hetkeks, mida mees meedias kirjeldas vang, mitte erapooletu vaatleja. "Ta ei teinud enam tööd, vaid oli õigusvastaselt sealt kõrvaldatud," märkis Ligi.

Ligi sõnul ei ole selline õilistamine terve reaktsioon ja on ka ohtlik. "Ohvitser ei saa olla nii lihtsameelne ega kurjategijat kaitsev," leidis Ligi. "Kas see, et ta teeb hästi süüa, et keegi on teda solvanud, et oli tore kontakt - on asjakohased sündmuse kommentaarid?"

Ligile sekundeeris Igor Gräzin, kes peab uskumatuks, et vangistatud vaatleja peab semuks võitlevat ja tapvat vaenlast. "Härra ohvitser ei märganud, et rikuti räigelt rahvusvahelist õigust," tõdes Gräzin.

Asson ise kinnitas Eestisse tagasi tulles, et tal kindlasti ei ole tekkinud Stockholmi sündroomi ja mingit isiklikku sidet kinnipidajatega, aga suhted olid tema sõnul inimlikud.