Bagdadist põhjas asuva Diyala provintsi pealinnast Baqubast saabuvate teadete järgi on mässulised üle võtnud mitmeid linnaosi ja hõivanud peamise politseijaoskonna, kust on saanud palju relvi, vahendab BBC News.

Baqubas asuvad Iraagi julgeolekujõud teatasid siiski BBC-le, et omavad veel kontrolli linna üle.

Nineveh' provintsist Tal Afarist Iraagi põhjaosas teatatakse, et valitsusvägedele on saabunud täiendust ning linna püütakse mässuliste käest tagasi vallutada. Teadetekohaselt on selles piirkonnas rünnakuid korraldanud Iraagi õhujõud.

200 000 elanikuga Tal Afar, kus on sunniitidest ja šiiitidest segaelanikkond, asub Mosuli ja Süüria piiri vahel ning mässulised võtsid selle üle esmaspäeval enne koitu.

Bagdadist läänes Anbari provintsis tulistasid sunniidi mässulised Falluja linna lähedal alla valitsuse helikopteri ning väidavad, et on hävitanud mitmeid tanke. Mässuliste väitel põgenesid valitsusväed provintsi pealinna Ramadi lähedal asuvast sõjaväebaasist.

Bagdadis viibib teadetekohaselt Iraani revolutsioonilise kaardiväe eliitüksuse ülem Qasem Suleimani, kes aitab Iraagi sõjaväelastel ja šiiidi omakaitselastel mässulistevastast võitlust organiseerida.