"Linnavolinike küsimustele vastamatajätmist ja volinike isiklikku ründamist tuleb Tallinna linnavolikogus ette pea igal korral, kui linnapea volikogu ees mõnda eelnõu ette kannab või arupärimisele vastab," ütles Jürgenson. "Linnapea on endale nõuks võtnud, et ta on Tallinna ainuvalitseja ning temal ei ole kellegi ees kohustust vastuseid anda. Volikogu on Savisaare jaoks tülikas formaalsus, olgugi et seaduse järgi on volikogu linnapea otsene tööandja ja linnapea on ametisse nimetatud selle sama volikogu poolt," lisas ta.

"Keskerakondlaste endi väited, nagu vastaks Savisaar ainult sisulistele küsimustele, on pehmelt öeldes naeruväärsed," kommenteeris Jürgenson. 

"Opositsioonist ülesõitmine ei piirdu vaid retoorikaga: Savisaar on kasutanud ka teisi võimalusi, et opositsiooni suukorvistada. Tuletan meelde, et nüüd kevadel suruti volikogus läbi eelnõu, millega lükati volinike sõnavõtud istungi algusest selle lõppu, et piirata opositsiooni võimalust volikogu enamusele oma seisukohti edastada. Sisuliselt tähendab see, et volinike sõnavõtud toimuvad nüüd tühjadele saalidele."

Jürgensoni sõnul on tal hea meel selle üle, et viis, kuidas Savisaar volinikke mõnitab ja keeldub diskussiooni pidamast, on pälvimas üha suuremat tähelepanu. "Loodetavasti näevad nii mõnedki linlased, kes sügisel valimas ei käinud, mis Tallinna võimukoridorides tegelikult aset leiab."

Tallinna linnavolikogu viimasel istungil tekkis linnapea Edgar Savisaare ja linnavolikogu liikme Juku-Kalle Raidi vahel vahel vastasseis, kus linnapea keeldus Raidi küsimusele vastamast. Raid esitas Savisaarele küsimuse Tallinna teedevõrgu investeeringute kohta, millele linnapea demagoogiaga vastas.

Peale Raidi küsimust, milles ta soovis teada, mille põhjal Savisaar väidab inimesi olevat rahul raha vähendamisega linna teede korrashoidu, pöördus Savisaar volikogu esimehe Toomas Vitsuti poole kaebusega, et ta ei soovi Juku-Kalle Raidi sinatada. Küsimusele Raid lõpuks vastust ei saanudki.